plandelman banner 2

Dit jaar is niet het aantal dagen flink uitgebreid, maar ook het aantal activiteiten op het programma. De P is namelijk niet alleen van Plandelen, maar ook van... Popcorn!

Op zaterdag 29 juni rollen we de groene loper uit bij Kinepolis Jaarbeurs  voor iedereen met een (bij voorkeur) volle Plandelbingokaart gratis. Voor de junior-opruimhelden keert Disney’s WALL-E (om 13:00 uur) eenmalig terug op het grote witte doek. Deze grappige en hartverwarmende animatieklassieker uit de Pixar-stal gaat over de toegewijde robot WALL-E, die als enige overgebleven bewoner de aarde schoonmaakt. In de bioscoop en op het Jaarbeursplein rijdt ook een echt werkende WALL-E rond; het resultaat van vier jaar bouwwerk van Martijn van Dijk van R2 Buildersclub NL.

Wil je verzekerd zijn van een bioscoopstoel, meld je dan gratis aan via deze EventBrite-link.


Daarnaast staat op zaterdag in Kinepolis de inspirerende documentaire BIGGER THAN US (om 15:00 uur) op het programma. In deze film van en over Melati, die zich sinds haar zesde inzet tegen de plasticvervuiling in haar thuisland Indonesië en die op Bali een verbod op plastic boodschappentasjes realiseerde, gaat deze heldin op bezoek bij de jonge changemakers van vandaag. Gratis ticket hier bij EventBrite.

 

Op zondagmiddag 30 juni vertoont Bibliotheek Leidsche Rijn de inspirerende documentaire SURFER TO-GO, waarin kunstenaar/activist Merijn Tinga alias de Plastic Soup Surfer gevolgd wordt op een uitzonderlijke expeditie van Brussel naar Amsterdam op een surfboard gemaakt van wegwerpbekers.

 

 Klik hier voor het complete programma van De Utrechtse Plandeldagen.