plandelman banner 2

Plandelman presenteert: een mini-filmfestival met films gemaakt van zwerfafval of door kunstmatige intelligentie, door (surf)helden van vlees en bloed en animatiekunstenaars. Kaartjes voor deze voorstellingen op 24 juni in Kultuurwerkplaats Oosterbeek, de kleinste arthouse cinema van Nederland, zijn niét te koop maar gratis toegankelijk - mits de bezoeker een zakje met 10 stuks zwerfafval inlevert aan de kassa.

Om het verzamelen van zwerfafval nog leuker te maken, is er op De 1ste Renkumse Plandeldag een bijzondere beloning. Wie een zakje met 10 stuks zwerfafval inlevert bij Kultuurwerkplaats Oosterbeek, krijgt daar een Plandelbingo-kaart én een ticket voor een gratis voorstelling naar keuze.
Om 15:00 uur wordt een speciale selectie van korte films voor jong en oud vertoond, waarvan een aantal afkomstig zijn van Kaboom Animation Film Festival.
Om 16:00 uur staat de nieuwe documentaire Surfer To-Go (2023) op het programma, waarin kunstenaar/activist Merijn Tinga als de Plastic Soup Surfer gevolgd wordt op een uitzonderlijke expeditie van Brussel naar Amsterdam op een surfboard gemaakt van wegwerpbekers.

 

Voorlopig programma De 1ste Renkumse Plandeldag, za 24 juni 2023

- 08:00-18:00 uur: individueel of in groepsverband plandelen, naar eigen inzicht en op eigen tempo

- 10:00 uur: officiële opening door burgemeester Agnes Schaap (De Heerlijkheid, Wolfheze)

- 15:00 uur: kort filmprogramma (met o.a. Orgiastic Hyper-Plastic, The Beauty, Litterbug en PLSTC), Kultuurwerkplaats Oosterbeek, Weverstraat 85

- 16:00 uur: documentaire Surfer to Go (NL 2023, 45 min.) Kultuurwerkplaats Oosterbeek, Weverstraat 85

- 17:00 Gezamenlijke afsluiting en groepsfoto, Ontmoetingskerk Doorwerth