plandelman banner 2

Zaterdag 27 augustus 2022
De 1ste Utrechtse Plandeldag

Feest! Utrecht bestaat 900 jaar. De stad viert deze verjaardag met een mooi programma voor, door en met zoveel mogelijk Utrechters. En met Plandelaars en Ploggers, want op zaterdag 27 augustus 2022 organiseren we De 1ste Utrechtse Plandeldag.

Met alle opruimhelden van 030 maken we in één dag 900 straten schoon en kleuren de hele stad groen (met de app WePlog, gratis voor Android en iPhone).

900 straten voor Utrecht 900

Op de Utrechtse Plandeldag trekken we de hele stad door, buurt voor buurt, met ervaren opruimhelden maar ook met absolute groentjes. Solisten, stelletjes, ouders met kinderen, vrienden, buren, sportclubs. Kids, tieners, pubers, studenten, werkenden, werkzoekenden en gepensioneerden. Geen vaste route, want ieder bepaalt zelf zijn eigen weg en tempo. Maar het wordt wéel zichtbaar in welke 900 straten Utrechters actief zijn of zijn geweest.

Doe mee!

Meedoen is simpel én leuk. Al doe je alleen maar je eigen straatje. Andermans straatje mag natuurlijk ook! En ga je met een groep van 10 mensen aan de slag (buren, collega's, gezinsleden, de kids) dan kun je in aanmerking komen voor van het enige echte P-shirt. Zolang de voorraad strekt, het is een collector's edition!

Meld je sowieso aan via This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. met in de aanhef 'Utrecht 900'.

(Voorlopig) Programma

Dresscode: groen

hele dag: tal van opruimacties en -initiatieven door heel 030. Zie kaart en WePlog-app. Plandelman probeert er zoveel mogelijk te bezoeken om een handje mee te helpen.
09:00 Wethouder Susanne Schilderman (Openbare Ruimte) neemt de Utrecht 900-afvalgrijper in ontvangst én gebruik bij Veemarkt.

10:30 Wijk C (Politiebureau Paardeveld)
11:00 Lunetten Plandelt!

12:00 Plandelman op bezoek in Kanaleneiland
14:00 Mitros' Plandel-stormbaan (Hoograven)

16:00 Opruimhelden uit heel Nederland helpen mee
17:00 Feestelijk fotomoment (Trappen achterzijde CS, bij Beatrixtheater) met een aardigheidje voor de deelnemers

 

 

plandeldag 4 klein

Deze kaart geeft de tussenstand weer van aangemelde acties: